Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدهای کودک سمنان از مراکزی است که به خاطر مراقبت در برابر ویروس کرونا تعطیل شده است، این مساله باعث سرگردانی و بلاتکلیفی مادران شاغلی شده است که فرزندانشان را روزانه به این مهدها می‌سپردند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ ویروس کرونا شرایط جامعه را از وضعیت عادی خارج کرده است و برای مراقبت‌های بیشتر باعث تعطیلی برخی مراکز مانند مهدکودک ها، مدارس و دانشگاه‌ها و رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی مهدکودک ها که مرکزی برای آسایش مادران شاغل در ساعت کاری برای سپردن فرزندانشان بود،  اکنون سردرگمی این مادران را به همراه داشته است.

مشکل از آنجا شروع می‌شود که پدیده‌ای نحس و بداختر دست به کشورگشایی می‌زند که نقطه پایان این اشتیاق، پیچیده، شاق و توان‌فرسا به نظر می‌آید. پدیده‌ای که به مانند مهمانی ناخوانده و بدون دعوت غایت و آهنگ سفر می‌کند و کشور به کشور قصد دیدار دارد.

عوارض شوم سفر این پدیده که ویروس کرونا(Coronaviruses) نام دارد، مستقیم جان انسان‌ها را نشانه می‌گیرد که این امر خود دلیل بر اهمیت مبارزه با جنگ طلبی‌های آن است.

با شیوع این بیماری، بازار شایعات جانی دوباره گرفت و برخی فرصت‌طلب نیز به فکر پول به جیب زدن از راه معامله با سلامت مردم افتاده اند.

مقامات و مسوولان نیز نشست‌های تخصصی و غیرتخصصی برگزار می‌کنند تا با نگاهی کارشناسانه ابعاد پیدا و پنهان این منحوس بدقواره را شناسایی کرده و راه‌چاره را به دست آورند.

تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس در شهرهای مختلف از جمله استان سمنان که احتمال پیدایش ویروس در آن وجود دارد، از جمله تدابیری است که از دل نشست‌های مسوولان اتخاذ شده است. اما در این میان اتخاذ این تصمیم موجب سرگردانی مادران شاغل شده است و مشکلاتی را برای آنان به همراه داشته است.

مادران شاغل و مهدکودک‌های تعطیل

یکی از زنان شاغل در دستگاه دولتی استان سمنان که دارای یک پسر ۳ ساله است ، گفت: در چنین مواردی مادران شاغل مجبور می‌شوند که کودک خود را به همراهشان به محل کار خود ببرند که به دلیل تماس با محیط خارج از منزل و افراد مختلف، این امر بسیار آسیب زننده خواهد بود.

الهام حلاجیان تاکید کرد: روزهایی که مهدکودک‌ها به دلایل مختلف از جمله بروز بیماری‎های واگیر و آلودگی هوا تعطیل می‌شوند، برای مادران نیز مرخصی بدون احتساب مرخصی سنواتی استفاده شود.

یکی دیگر از بانوان شاغل در بخش خصوصی با اشاره به اینکه مشکلات زنان شاغل در این بخش بیشتر از بخش‌های دولتی است، گفت: مدیران بخش‌های خصوصی بسیار سخت با مرخصی افراد موافقت می‌کنند.

سارا خادوردی اضافه کرد: صورت مشکل از آنجا شروع می‌شود که پدیده‌ای نحس و بداختر دست به کشورگشایی می‌زند که نقطه پایان این اشتیاق، پیچیده، شاق و توان‌فرسا به نظر می‌آید.

زهرا منفرد خانم شاغل دیگری افزود: بسیاری از مدیران ترجیح می دهند بانوان مجرد را به کارگیرند تا چنین مشکلاتی نداشته باشند.

وی، هدف از تعطیلی مهدها و مدارس را خارج نشدن کودکان از منزل، کاهش ارتباط افراد با یکدیگر و کاهش رفت و آمدها عنوان و بیان کرد: قرار نیست مهدها و مدارس تعطیل شوند و کودکان به محل کار مادرانشان بروند.

سارا بختیاری اضافه کرد: مسوولان باید برای مشکلات بسیاری از بانوان که مدیرانشان با مرخصی اضطراری آنان موافقت نمی‌کنند نیز چاره اندیشی کنند، در روزهایی که کودکان آن‌ها بنا به دلایلی تعطیل می‌شوند، اجباری در تعطیلی مهدکودک‌ها نیز نداشته باشند.

وی افزود: نیمه تعطیل کردن مهدکودک ها می‌تواند برخی از مشکلات این مادران را حل کند.

بختیاری ادامه داد: حضور مشاوران استاندار در امور زنان و امور خانواده استانداری‌ها در جلسات اضطراری به منظور تسهیل در امور زنان شاغل در مواقع تعطیلی مهدها و مدارس، بسیار ضروری است.

حمایت از بانوان شاغل سمنان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان نیز در این زمینه گفت: حمایت از مادران شاغل در زمان تعطیلی مهدکودک‌ها در استان سمنان انجام می‌شود.

حبیب الله خجسته پور با اشاره به تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس استان سمنان به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در جامعه گفت: حمایت‌های لازم از مادران شاغل در این روزها پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: مرخصی اضطراری کمک بزرگی به مادران شاغل می‌کند و بخشی از این مشکلات را مرتفع خواهد کرد.

وی ادامه داد: مسوولان استانی در نشست اضطراری استان سمنان به این امر توجه لازم را داشتند.  

خجسته‌پور افزود: مدیران دستگاه‌های اجرایی استان سمنان موظف به دادن مرخصی بدون هیچ قید و شرطی به مادران شاغل هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان تاکید کرد: مرخصی مذکور تنها مختص به مادران نیست و هر فرد متقاضی که در ارتباط به ویروس کرونا نیازمند مرخصی است باید از سوی مدیر مربوطه با تقاضایش موافقت صورت گیرد.

دورکاری یکی دیگر از مواردی است که می‌توان در این مواقع از آن به عنوان یک راه حل موثر استفاده کرد.

زنان شاغل به پذیرش دورکاری تمایل دارند، اما مدیران، حامی دورکاری نیستند در حالی که اثرات مثبت دورکاری بر تحکیم خانواده و پررنگ شدن نقش مادری و همسری دارد.

همچنین این امر سبب افزایش بهره‌وری فعالیت‌های شغلی و در نتیجه بهره‌مندی سازمان از نیروی کاری باثبات‌تر و با انگیزه‌تر از طریق کاهش استرس کارمندش می‌شود.

نکته پایانی این نوشتار این است که مسوولان باید بدانند که اجرای طرح‌های کاهش مشکلات زنان شاغل در زمان‌های مختلف و با دلایل متفاوت، بهایی است که برای سلامت خانواده و جامعه پرداخت می‌شود و نتیجه آن مستقیم و غیرمستقیم تمامی افراد جامعه را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا در ایران تعطیلی مهدکودک ها مادران شاغل زنان شاغل استان سمنان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند